Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – În acest mod s-au bucurat cei de la Herculane Project, după ce Consiliul Local Băile Herculane a aprobat actul adițional conform căruia Herculane Project sponsorizează Primăria cu lucrarea de punere în siguranță a Băilor Neptun!

Potrivit Oanei Chirilă, sufletul acestei inițiative civice de salvare de la prăbușire și dispariție a uneia dintre cele mai frumoase și impunătoare clădiri monument din stațiunea de pe Cerna, în cadrul ședinței Consiliului Local Băile Herculane a fost votat în unanimitate actul adițional, iar luni se va preda amplasamentul Băilor Neptun pentru a fi luat în primire de către executantul lucrărilor, firma Rustic Construct.

„Doi ani și cinci luni am muncit ca să începem acest șantier de punere în siguranță! Timp de maximum 45 zile trebuie să finalizăm cât mai mult din Proiectul Tehnic, în limita sumei de care dispunem și pe care dumneavoastră ați donat-o. Este, poate, un pas mic pentru Neptun, dar este un pas mare pentru patrimoniu, tocmai prin faptul că am reușit să ne unim atât de mulți pentru a îl salva. Lucrările, în acord cu executantul, vor dura între 30 și 45 de zile. Vom executa numai o parte a proiectului tehnic, și vom pune în siguranță zonele critice, în valoare de 58.000 de euro”, a punctat Oana Chirilă, nu înainte de a mulțumi tuturor celor care au pus umărul la acest proiect. Și nu au fost puțini.

„Mulțumim din suflet tuturor părților implicate, Primăriei și Consiliului Local Băile Herculane pentru deschiderea de care au dat dovadă, Institutului Național al Patrimoniului pentru sfaturile, îndrumarea și sprijinirea prin oferirea dirigintelui de șantier. Mulțumim celor +2000 de donatori, mulțumim Ovidiu Șandor pentru sponsorizarea în valoare de 20.000 de euro și Dedeman pentru sponsorizarea proiectului cu 18.000 de euro. Totodată, mulțumim rothoblaas pentru implicarea în proiect, mulțumim Directiei Județene pentru Cultură Caraș-Severin și Ordinului Arhitecților, filiala Timiș”, a spus Oana Chirilă, care a anunțat și planurile celor de la Herculane Project: „Tot ce îmi doresc este ca de aici să facem MAI MULT. Să strângem restul de 45.000 de euro necesari finalizării primului pas. Și continuarea mai apoi către un proiect amplu de restaurare”.

N.C.

FOTO: Heiko Probst