Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii cărăşeni au continuat, în perioada 7-13 decembrie, acţiunile pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier şi au constatat şase infracţiuni.

„În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au urmărit în special prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi au fost organizate controale în care s-au verificat modul de înregistrare a materialului lemnos, precum şi consemnarea în documentele de însoţire a provenienţei reale a lemnului”, se precizează într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin.

Au fost executate 82 de acţiuni şi controale, din care 21 în fondul forestier, 59 pe drumurile publice şi două în pieţe şi târguri, în urma cărora au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.000 lei. În această perioadă au fost constatate şase infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 10,5 mc lemn de foc. Poliţişti au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de pomi de Crăciun şi au confiscat opt brazi.

Acţiunile s-au desfăşurat în colaborare cu reprezentanţi ai ITRSV şi Direcţiei Silvice.

Adaugă comentariu