Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Până în luna mai 2023, președintele Consiliului Județean (CJ) vrea asfalt pe trei noi tronsoane. Acestea sunt porțiunile Fizeș-Tirol, legătura de la intrarea în țară pe la Naidăș până la izvoarele Nerei, porțiune care trece pe la Petrilova, și legătura între Moldovița și DJ 571 despre care se speră că anul viitor va intra în modernizare!

„Pentru toate aceste porțiuni, documentația este în lucru. În primul caz, mergem până la Tirol pentru că, din partea cealaltă, va veni modernizarea porțiunii de la Comorâște până la limita de județ. Acolo e o investiție mare, de vreo 100 de milioane lei. Sper ca luna viitoare să se aloce banii și CNI să demareze licitația. De asemenea, vom mai pune asfalt și pe legăturile între Delinești cu Ohabița, respectiv cu Valeadeni. De 30 de ani nimeni nu s-a gândit la acei oameni mai ales că investiția nu costă foarte mult”, a declarat Romeo Dunca.

Marele „regret” al președintelui CJ este că, în 2022, nu s-au finalizat măcar jumătate din plângerile penale făcute de forul pe care-l conduce. „Din 10-11 plângeri penale încă nu s-a întâmplat mare lucru. Ele ar fi îmbunătățit mult situația județului pentru că cei vinovați de lucruri întâmplate în trecut n-ar mai lupta ca să discrediteze intențiile noastre de a schimba ceva. În 2022, am rezistat la asaltul opoziției la încercarea mea de a schimba ceva în județ, dar cred că rezultatele să văd. Reparăm drumuri cu bani puțini spre surpriza consilierilor cărora nu le vine să creadă”, a încheiat Romeo Dunca.

JCS-Ionel Ivașcu