Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Victoria parțială a taximetriștilor în procesul cu Primăria Reșița înmoaie regulile de autorizare!

Un accident în justiția din România, în opinia primarului Ioan Popa care însă, fiind vorba despre o hotărâre judecătorească, respectă legea chiar dacă o consideră strâmbă uneori. „E ca și cum, la Londra, primăria ar decide că nu se mai fac decât taximetre electrice și ar veni un judecător să spună că primăria vorbește prostii și că, de fapt, se poate circula cu trăsura trasă de cai”, declară primarul.

Popa a făcut aceste precizări ca urmare a procesului intentat de taximetriștii reșițeni, revoltați de faptul că, mai demult, primăria a impus obligativitatea de a valida doar mașini electrice. Decizia impusă de primărie a fost contestată în instanță. Aceasta a acceptat și mașini hibrid, iar noile autorizații de taximetrie să fie doar pentru mașini electrice, nu însă și cele vechi. „Sincer, eu cred că instanța n-ar fi trebuit să-și dea cu părerea pentru că, în fiecare oraș, regulamentul de taximetrie e realizat de administrația locală”, a încheiat primarul.

Așadar, ZOE, mașina electrică pe care reșițenii o cunosc, trebuie să mai aștepte până să aibă drumurile orașului numai pentru ea. Deocamdată trebuie să le facă loc și altora mai puțin moderne decât ea.

JCS-Ionel Ivașcu