Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Obiectivul Alinei Vuc este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024! Sportiva originară din Reșița se pregătește în acest moment la Poiana Brașov, deoarece prima competiție majoră din 2023 va fi în primăvară!

„Am intrat în cantonament în data de 4 ianuarie și îmi voi încheia pregătirea aici în data 28 ianuarie. Fac multe antrenamente pentru condiția fizică, alergare, forță, dar și pregătire specifică. Zilnic alerg câte 5 kilometri, fie pe stadion, fie spre Postăvarul. Indiferent cât îmi este de greu mă gândesc doar la calificarea la Jocurile Olimpice și apoi la o medalie la Paris.”, a declarat Vuc pentru Prosport. Prima mare competiție internațională la care Alina va participa, va fi organizată în Croația, la Zagreb. Este vorba de Campionatul European, programat în primăvară.

Apoi, în toamnă, bătălia finală pentru calificarea la Jocurile Olimpice se va da în Serbia, la Belgrad, unde este programat a se desfășura Campionatul Mondial.

„Va fi un an dificil din punct de vedere competițional, la finalul căruia sper să fiu cât se poate de fericită. La următorul stagiu de pregătire cred că vor veni și băieții, așa ca voi putea avea și câțiva sparring parteneri. Pentru mine vor fi un plus aceste antrenamente.”, a mai spus Alina Vuc.

JCS-Ștefan Moraru