Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luptătoarea originară din Reșița, Alina Vuc, se află în cantonament la Poiana Brașov. Sportiva este legitimată în acest moment la CSA Steaua București!

„Sunt cazată alături de celelalte fete la Hotelul Olimpic. Este deja unul dintre locurile de cantonament cu care m-am obișnuit de multă vreme. În sală, atunci când lucrez partea tehnică, am câteva fete cu care mă antrenez în fiecare zi. Trag tare acum pentru că vor începe competițiile, unde vreau să fiu în cea mai bună formă. Am rămas tot la categoria mea de greutate, deoarece la această categorie mă simt cel mai bine. Avem Europenele la Budapesta și Mondialele la Belgrad. Vreau să-mi iau revanșa pentru nereușita de anul trecut de la Jocurile Olimpice și să am o evoluție cât mai bună. Cel mai important este să fiu sănătoasă, să nu am accidentări. Dacă sunt bine cu sănătatea, mă pot gândi și la performanțe”, a declarat Alina Vuc.

Alina Vuc, vicecampioană mondială şi vicecampioană europeană, a părăsit încă din optimi turneul olimpic feminin de lupte libere de la Tokyo desfășurat în 2021, la categoria 50 kg. Reșițeanca are în palmares două medalii de argint la Mondiale (2017, 2019), una de bronz (2018) şi alta de bronz (2017) la Europene. La Rio 2016, ea s-a clasat pe locul 18.

JCS-Ștefan Moraru