Alina Vuc, în lacrimi! Fără medalie la Olimpiadă! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanca se număra printre favoritele la podium, dar și printre speranțele delegației României la o medalie, însă a fost eliminată încă din primul tur la categoria 50 kg, în duelul unor foste campioane europene!

Alina Vuc a pierdut confruntarea cu bulgăroaica Miglena Seliska (25 de ani), scor 0-6, sportivă care o mai învinsese pe Vuc și în primăvara acestui an, la un turneu la Roma. Alina a pierdut destul de clar confruntarea cu adversara sa, nereuşind să o pună în dificultate aproape niciun moment, meciul fiind dominat tactic de bulgăroaică. Luptătoarea descoperită la Reșița de antrenorul Constantin Nicolae nu a mai prins nici recalificările, ieșind astfel din calculele unei posibile medalii de bronz, după ce bulgăroaica a pierdut categoric în turul următor în fața unei americance.

„Am pierdut o luptă, dar nu și războiul! Alina Vuc (50 kg) și Albert Saritov (97 kg) încheie parcursul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lacrimile lor spun tot ce poate fi spus. Capul sus! Veți reveni mai puternici! Paris 2024 este aproape, aproape de visul vostru!, a fost mesajul Federației Române de Lupte pentru Alina Vuc și Albert Saritov.

Luptătoarea originară din Reșița are în palmares două medalii de argint la Mondiale (2017, 2019), una de argint (2018) şi alta de bronz (2017) la Europene. La Jocurile Olimpice însă, nu a reușit să confirme, la Rio, în 2016, clasându-se pe locul 18, iar acum, la Tokyo, ieșind din competiție încă din primul tur.

JCS-Ștefan Moraru