Alina Vuc, foarte aproape de aur la Roma - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanca Alina Vuc a fost învinsă, în finala categoriei 50 kg, de americanca Sarah Hildebrandt, la turneului de lupte Ranking Series „Matteo Pellicone”, de la Roma.

Vuc a învins-o pe campioana europeană Oksana Livaci (Ucraina) în optimi, în sferturi a trecut de Ksenia Stankevici (Belarus), iar în semifinale a dispus de americanca Whitney Conder, medaliată la Jocurile Panamericane.

Alina Vuc, sportivă legitimată la CSA Steaua, are un palmares impresionant, reuşind să obţină până acum numeroase premii şi distincţii: dublă vicecampioană mondială de seniori, de două ori campioană mondială militară, de două ori medaliată cu bronz şi o dată cu argint la mondialele de juniori, având pe lângă toate aceste titluri şi multiple alte medalii la cadeţi, juniori şi tineret.

Sportiva numărul 1 a Federației Române de Lupte privește cu încredere către marile provocări din 2020. Prezentă în mod constant pe podiumurile marilor competiții europene și mondiale, Alina Vuc speră să cucerească în sfârșit și o medalie olimpică, la Tokyo 2020.

JCS-Ștefan Moraru