Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Miercuri, 20 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean a semnat decizia de revocare din funcţie a managerului Alina Stancovici! 

După îndelungi discuţii, contre, păreri care nu au dus nicăieri, în urma propunerii făcute de Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Reşiţa, preşedintele Romeo Dunca a decis să renunţe la contractul de management al Alinei Stancovici. „Am susținut în totalitate managerul Spitalului Județean Reșița, cu condiția ca aceasta să prezinte un plan concret de reorganizare prin care să se îmbunătățească calitatea serviciilor medicale și prin care să putem atrage mai multe resurse financiare, astfel încât să nu punem în pericol activitatea spitalului prin acumularea în mod constant de datorii. Obiectivele au fost departe de a fi atinse. Consiliul Judeţean nu poate la nesfârşit să tot bage bani în ceva ce mănâncă continuu bani. Punctul meu de vedere este clar: Spitalul Județean are nevoie de un management care să performeze!”, spunea Romeo Dunca, ori de câte ori vorbea despre Spitalul Judeţean.

Fostul manager consideră că decizia preşedintelul CJ este doar una de moment pentru ca se va întoarce. „După aproape doi ani de zbucium, Romeo Dunca a semnat actul de revocare a contractului meu de management la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, o victorie dorită, fie și încălcând legea, dar o victorie de moment, care îl va obosi și mai mult! Indiferent de cât va fi pauza, pentru că e doar o pauză, nu îmi va fi niciodată rușine să trec în acest interval pe lângă poarta spitalului pentru că în urma mea, evident cu efortul comunității și al colegilor, am realizat împreună lucruri bune, vizibile, de care într-o zi vom avea nevoie cu toții. Prețuirea mea celor ce au făcut echipă cu mine și m-au ajutat! Merită însă un gând bun și iertare și cei care, cu obstinație s-au opus, m-au vândut și nu au crezut în mine pentru că de fapt, îndoielile acestora sunt limitele lor, nu ale mele și în tot efortul lor de a se opune, au săpat adânc pentru a scoate tot ceea ce e mai bun din mine, m-au șlefuit și m-au călit, în egală măsură, pentru că, nu-i așa, o femeie, trebuie ca în fiecare zi, prin natura și puterea ei, să facă mereu un lucru de care se tem bărbații.”, ne-a declarat Alina Stancovici.

Deşi şeful judeţului nu a înaintat un nume oficial, se pare că funcţia de manager va fi preluată de fostul director medical, cunoscutul medic Cosmin Librimir.

JCS-N.C.