Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – Chiar și fără cadoul de 100.000 de lei pe care Consiliul Judeţean l-a luat înapoi, administraţia locală din Ezeriş turează motoarele în cursa modernizării!

Proiectele aflate în derulare şi cele încă în studiu promit să aducă comuna Ezeriş la un standard superior şi să ofere condiţii de trai cât mai moderne cetăţenilor. În prezent se desfăşoară lucrări de modernizare a străzilor comunale, prevăzute cu rigole din beton. De asemenea, în luna martie se va achiziţiona un buldoexcavator care va fi folosit la lucrări edilitare sau la intervenţii în cazuri de urgenţă. Se aşteaptă şi girul de la AFIR pentru organizarea licitaţiei pentru modernizarea căminului cultural, în cadrul unui proiect în care contribuţia din bugetul propriu al comunei este de 1,5 milioane de lei, iar fondurile europene aferente sunt de 480.000 euro.

Dar, probabil, cel mai important proiect al Primăriei Ezeriş este alimentarea cu gaz a comunei. „Avem aproape finalizat un studiu de fezabilitate pentru proiectul de alimentare cu gaz. Valoarea studiului este de 146.000 lei şi avem şi avizul de la Mediaş, măsurători făcute în teren, tot ce trebuie. Zilele următoare vom depunde proiectul la Ministerul Dezvoltării şi eu sper că va fi aprobat. Dorim să avem condiţii cât mai decente de trai şi să facem din comuna noastră un loc în care oamenii să-şi dorească să trăiască, nu să migreze spre alte locuri. Poziţia geografică ne este favorabilă şi dacă vom reuşi să punem la punct toate proiectele pe care le avem în plan, cred că întreaga comună ar putea fi o opţiune interesantă pentru cei care vor să trăiască într-un mediu liniştit, aproape de natură, dar în acelaşi timp să fie aproape de oraş şi să aibă toate condiţiile unui trai decent şi modern“, ne spune Ioan Rusu, primarul comunei.

JCS-Flavius Militaru

1 Comment

  1. Dom’ primariu de Resita, de ce la Ezeris se poate iar la Cuptoare – Secul nu? Vin prea putine voturi de acolo?

Adaugă comentariu