Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Alexandru Matei, judoka originar din Caransebeș care luptă acum pentru LPS Focșani, continuă să-și treacă în palmares performanță după performanță!

Dacă la Naționalele de judo pentru seniori de acum o lună, unde s-a luptat cu adversari mult mai mari ca vârstă, a luat bronzul, acum a venit și rândul aurului, la Campionatul Național U 21 de la Poiana Brașov, acolo unde sportivul pregătit de sensei Iulian Surlă n-a avut adversar.

„Este un rezultat așteptat dacă este să mă raportez la munca depusă de Alex. Nivelul categoriei a fost unul destul de bun, iar sportivii înfruntați au fost medaliați la concursurile anterioare de nivel național. Ca să fiu cât se poate de sincer, și la C.N. de seniori m-am așteptat la același rezultat, dar rezultatul a fost să fie altul. În continuare ne pregătim pentru Cupa României, competiție pentru seniori de la care am așteptări foarte mari”,a spus cel care-l antrenează pe Alex Matei, sensei Iulian Surlă.

Matei a reușit și un argint la echipe, de data aceasta cu Dinamo București, pentru care a concurat la o categorie superioară (66 kg). Tânărul judoka a reușit să treacă, printre alții, chiar de campionul național de la 66 kg, Bogdan Ilie, pe care l-a învins prin ippon.

Așadar, Alex Matei, care a urcat în categorie (60 kg) rămâne cel mai bun din România la U 21, deși doar săptămâna viitoare, pe 22 octombrie, va împlini 18 ani, ocazie cu care-i spunem de pe acum „La mulți ani” și la cât mai multe medalii de aur!

JCS-Ș.M.