CARAȘ-SEVERIN – Asta transmite Paul Purea care promite, în calitate de consilier județean, că nu va permite vechile metehne și firmele de casă din mandatul Hurduzeu-Nedelcea-Popovici (2016-2020)!
În 2020, în urma alegerilor, în componența Consiliului Județean, pe lângă președintele Romeo Dunca, intrau încă 16 liberali, 10 din Alianța Pro Caraș-Severin (formată din PSD, ALDE, Pro România și PNŢCD) și 4 de la PMP. Cum s-a întors roata puterii, cu trădări și alianțe mai mult sau mai puțin declarate s-a văzut clar, astfel că liberalii, deși majoritari, au rămas de căruță la vot.
După alegerile de luna trecută, din toamnă, la județ vom avea, pe lângă președintele Silviu Hurduzeu, încă 14 social-democrați, 12 liberali și 4 reprezentanți ai AUR. Cum se va înclina balanța puterii, rămâne de văzut, însă e clar că formațiunea cu cele mai puține mandate are șansa să răstoarne raportul de forțe de la județ. Alături de PSD, AUR ar oferi o majoritate confortabilă, pentru orice categorie de proiecte. Alături de liberali, ar oferi o majoritate simplă, care ar putea duce la aceleași situații de blocaj pe care le-am întâlnit în ultima vreme la județ.
Oficial, încă nu s-au tras sforile și nu s-a bătut palma, însă cert e că Dunca nu vrea compromisuri cu PSD, la fel cum nici social-democrații nu-l vor pe Dunca. De cealaltă parte, AUR, după alegeri, glăsuiește doar prin medicul Paul Purea, care este foarte tranșant, promițând să țină județul deoparte, ca și Dunca, de vechile metehne care au secătuit Carașul și i-au șters șansa dezvoltării.
„Trei partide politice au intrat în componența Consiliului Județean Caraș-Severin. PSD, câștigătorul, nu are – spre norocul cărășenilor – majoritate absolută în forul de care discutăm. Acest lucru înseamnă că PSD nu este altceva decât un câștigător de formă! (…) Cert este un adevăr: din cauza proastelor administrații existente de-a lungul anilor, dintr-un județ cândva prosper, cu un potențial al dezvoltării posibil extraordinar, Caraș-Severinul a ajuns astăzi în coada județelor țării, alături de Vaslui.“, iar asta e, în esență, vina decidenților, crede Paul Purea.
„Prezentul – privind situația reală a cărășenilor, înainte de toate cea economică și socială – este o mare durere pentru mulți dintre ei. Durere pentru ei, rușine pentru administratorii și politicienii care au gestionat și promovat mereu o asemenea stare de lucruri! (…) Pesediștii clamează victoria lor ca fiind una de înaltă laudă și de intensă apropiere a încrederii populației către sigla partidului celor «trei trandafiri». Aiurea! Fals și neadevărat! Populația județului a fost și este în mare parte dezamăgită, plictisită de multele promisiuni și minciuni din trecut, fără suflul prezent al speranței că lucrurile mai pot fi îndreptate spre bine, spre o calitate îmbunătățită a existenței lor. Aşa se explică prezența scăzută a cetățenilor la urnele de vot (sub 50%).“
Purea a mai transmis că speră că va înceta „circul din ședințele de Consiliu, că dulăii existenți până acum vor dispărea definitiv din panorama discuțiilor, că firmele care au dezamăgit mii de cărășeni vor fi șterse de pe lista contractanților“ . Reprezentantul AUR se referă, printre alții, la „firma numitului Bejeriţă, care încearcă și astăzi, după 5 ani de neonorare a unui contract asumat, cu prejudicii majore pentru locuitorii dintr-o zonă a județului, să dea vina pe alții. Astfel de firme nu mai au ce căuta pe lista «favorizaților» în primirea contractelor cu Consiliul Județean Caraș-Severin; propunerea mea este ca toate firmele având conexiuni cu aleșii județeni (multe aparținând chiar acestor «aleși») să nu mai poată beneficia de contracte vizând banii județului – să facă, să încheie contracte câte vor și cât pot.“
Se declară împotriva alianțelor
Viitorul consilier județean se declară ferm împotriva alianțelor și majorităților în care aleșii „ar trebui să-și uite «casta» politică, să devină doar partenerii cetățenilor, ai comunității; să voteze după propria conștiință, să se documenteze și să discute cu cetățenii vizați de proiecte; nu să ridice mâna precum maimuțele, imitând liderul de grup. Trebuie votate proiecte majore, cinstite, create în interesul cetățeanului și nu al unei găști politice; proiectele inițiate de vechea conducere trebuie promovate în continuare, mă refer în primul rând la construirea unui nou spital județean, la rezolvarea elementului «Marila», la redeschiderea spitalului din Bozovici (poate şi a celorlalte două închise în 2011, Anina și Bocșa), la trenul de mare viteză între Reșița și Timișoara, la infrastructura rutieră județeană, la promovarea turismului în toate aspectele lui (îndeosebi a arealelor Semenic și Muntele Mic), la reabilitarea stațiunii Băile Herculane, inclusiv a gării CFR a ei. Banii județului trebuie repartizați UAT-urilor după criterii obiective, nu după preferințe politice.“, sunt doar câteva din dezideratele transmise de Purea, care încheie cu speranța că nu vor mai exista trădători printre consilierii județeni, subliniind: „Caraș-Severin are nevoie de o altă politică! De o altă manieră de administrare din partea celor aleși! Dacă dl președinte Hurduzeu – despre care personal am o părere destul de bună – își imaginează că județul se va reîntoarce exact la situația existentă în legislatura 2016-2020, cu conducerea Hurduzeu-Nedelcea-Popovici, se înșală!“
JCS-A.M.