Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor au votat, într-o şedinţă ferită de ochii publicului, revocarea unei hotărâri anterioare de consiliu prin care municipalitatea se asocia cu Asociaţia Pescarii Sportivi – Banatul 2010 în vederea realizării unei baze de agrement şi de pescuit sportiv.

Documentul iniţial, datând din 2010 şi modificat în 2011, acorda asociaţiei pescarilor sportivi o suprafaţă de teren de 19.031 mp în cartierul reşiţean Moniom, fiind încheiat un contract de asociere pentru o perioadă de 49 de ani.

„Consiliul Local a participat la asociere cu terenul iar Asociaţia ar fi trebuit să participe cu fondurile necesare pentru proiectarea şi realizarea lucrărilor de construire a bazei sportive. Având în vedere că, nici până în prezent, Asociaţia nu a solicitat autorizaţia de construire necesară pentru efectuarea lucrărilor (…) şi întrucât nu a respectat clauzele contractuale, se impune rezilierea contractului de asociere şi revocarea HCL nr. 250/2010, modificată prin HCL nr. 142/2011“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit legislaţiei actuale, asociaţia trebuia să solicite autorizarea lucrărilor şi să înceapă construcţia în termen de un an de la data obţinerii terenului.