Aleşii reşiţenilor vor să taie bilete pe „spectacolul“ handbaliştilor - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consilierii locali au fost cât pe ce să pună tarif de intrare în Sala Polivalentă, deşi edificiul nu le aparţine, pentru că şi-au dorit taxarea „spectacolului“ handbaliştilor CSM. Într-un final, Lucian Bucur, secretarul municipiului, a explicat că totul se rezumă la proceduri prin care autorităţile locale şi judeţene să bată palma, pentru ca şi CSM să poată beneficia de pe urma eventualelor încasări.

Subiectul finanţării sportului reşiţean a ajuns din nou în faţa consilierilor locali cu prilejul unei şedinţe ordinare a forului. Aleşii au aprobat stabilirea unor taxe speciale, inclusiv tarifele de intrare pe stadion, prilej cu care consilierul local Mirel Sabo s-a întrebat de ce nu pot fi introduse tarife similare şi în cazul handbalului. Secretarul municipiului, Lucian Bucur, a explicat că Sala Polivalentă, unde se vor disputa meciurile handbaliştilor, aparţine Consiliului Judeţean, iar autorităţile reşiţene n-ar avea cum să taxeze intrarea. Acest atribut este al CJ, care poate taxa intrarea, însă „spectacolul“ este al handbaliştilor, după cum bine puncta consilierul Hadrian Popescu.

Potrivit secretarului Bucur, pentru reglementarea problemei este nevoie de un protocol de colaborare între cele două palate, judeţean şi municipal, în urma unei hotărâri de consiliu, care însă ar trebui fundamentată de cei de la Clubul Sportiv Muncitoresc. Cristian Bobar, directorul clubului, a explicat că eventualele încasări ar fi benefice, însă nu ştie şi nici n-are specialişti în subordine, care să stabilească taxe sau să fundamenteze o hotărâre de consiliu în acest sens, pentru că autorităţile locale au redus drastic personalul. Oficialul a explicat că, ori de câte ori a fost nevoie, a apelat la juriştii consiliului local.

După toată discuţia, deşi e mai puţin de o lună până când handbaliştii vor da „spectacol“ la Polivalentă, problema a rămas tot în coadă de peşte…

Antoniu Mocanu