Caraş-Severin, Romania

Intabulările continuă să dea bătăi de cap aleşilor locali care, în ultima şedinţă extraordinară, şi-au amintit de noul subiect de circ fără bani, care, deşi n-a fost trecut pe ordinea de zi, a fost cuprins în capitolul „diverse“.

În centrul atenţiei, pe lângă problema generală a bunurilor imobile neintabulate, două subiecte spinoase: terenul din curtea Colegiului Economic al Banatului Montan şi platforma Secu. Mai exact, în discuţia consilierilor a fost adusă propunerea de împuternicire a lui Liviu Timofte, directorul executiv al Direcţiei Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa, pentru a ataca în instanţă intabularea făcută pe terenul din curtea Liceului Economic, şi de asemenea să efectueze intabularea terenului de la Şură.

Problema atacării în instanţă a încheierilor legate de terenul de la Economic a generat o serie de discuţii, pentru că, în acte, acesta figurează ca aparţinând statului român (în proporţie de 40%), Primăriei Reşiţa şi SC Turist Semenic SA (asupra clădirii). Şi totuşi, în mapele prezentate consilierilor, documentele erau pline de inadvertenţe: ba Turist Semenic are drept de proprietate doar asupra terenului, ba asupra clădirii. Referitor la subiect, unii consilieri au considerat că n-ar mai fi nevoie de un proces, pentru că a mai fost unul.

Mai mult, faptul că administraţia societăţii este de acord, fără nici un fel de pretenţii, ca respectivele bunurile imobile să fie intabulate de Consiliul Local, i-a îndemnat pe aleşii locali să fie de acord cu propunerea de împuternicire a directorului de la Patrimoniu, care să dreagă busuiocul în cazul atâtor documente contradictorii.

Antoniu Mocanu
[email protected]