Aleşii locali din comuna Ciuchici s-au mutat în casă nouă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CIUCHICI – Lucrările la proiectul de reabilitare a sediului primăriei au fost finalizate, la sfârşitul săptămânii trecute fiind şi sfinţită această clădire care e acum ca nouă!

Clădirea Primăriei Ciuchici, construită în 1957, se afla într-o stare avansată de degradare în momentul în care proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a fost finanţat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – Subprogramul Modernizarea satului românesc, „Lucrările s-au finalizat, a precizat edilul comunei, Ion Orbulescu. A fost plătită constructorului şi ultima tranşă de bani şi am făcut şi recepţia lucrărilor. Este un proiect pe PNDL 2, în valoare de 596.108,00 lei. Ne-am mutat, aşadar, în sediul renovat şi modernizat“.

Au fost efectuate lucrări de schimbare a finisajelor exterioare, anvelopare termică, schimbarea acoperişului, modernizarea birourilor şi a sălilor pentru evenimente. La sfârşitul săptămânii trecute, sediul proaspăt renovat a fost sfinţit şi binecuvântat de preoţii Petre Constantin, Georgian Draghina și Marius Lungu, la slujba de sfinţire participând atât primarul Ion Orbulescu şi viceprimarul Ion Petrovici, cât și angajații primăriei. „Slujba de sfințire și binecuvântare reprezintă încununarea unui efort depus de către întregul aparat administrativ al comunei și intrarea în casă nouă cu binecuvântarea lui Dumnezeu și sub ocrotirea Maicii Domnului, ocrotitoarea comunei noastre și de astăzi înainte şi a primăriei“, a spus preotul Petre Constantin.

Tot pe PNDL 2, primarul speră să dea drumul cât de curând şi la construirea a două poduri noi peste pârâul Vicinic, pe strada nr.1 şi strada Macoviştei, nr. 20, în satul Ciuchici, o investiţie în valoare de 3.092.446 lei: „În acest moment ne aflăm în faza de autorizare, a precizat edilul comunei. Am scos lucrarea la licitaţie pentru proiectare şi execuţie, s-a făcut proiectul şi acum aşteptăm avizul de mediu de la Apele Române şi după ce avem toate avizele, depunem actele pentru autorizaţia de construire. Constructorul ne-a dat asigurări că indiferent de situaţia de la Bucureşti, dacă se mai plătesc sau nu lucrări pe PNDL, va efectua lucrarea“.

JCS-Alexandra Gorghiu