Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Concursul de alergare montană cu strângere de fonduri are loc pe 30 octombrie, ora 9. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan (FCBM) împreună cu Primăria Reșița și este deschis alergătorilor profesioniști, dar mai ales celor amatori!

„Prin ediția de anul acesta ne propunem să finanțăm proiecte din mai multe domenii. Acestea se numesc «Fun flow», proiecte prin care comunitatea va descoperi funambulismul, «Să cunoaștem peșterile de lângă casă» prin care membrii comunității vor fi instruiți și implicați în cunoașterea zonelor din jurul Reșiței, identificarea peșterilor și prospectarea lor și «Caiet de Reșița», proiect pilot care dorește să ofere o metodă interactivă de cunoaștere a istoriei orașului, a faunei din zona Bârzavei, precum și a florei din oraș”, aflăm de la Emanuela Budimir, din partea FCBM.

Concursul cuprinde probe pentru copiii sub 8 ani și între 9-15 ani, cross-uri de 10 și 24 km, dar și un maraton de 43 km, pentru prima dată la acest eveniment. Alergătorii profesioniști și amatori sunt invitați să se înscrie la eveniment. Cei care doresc pot dona și susține proiectul preferat chiar dacă nu participă la probe. Detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului și pe pagina de Facebook a acestuia.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Alergând la pădure