Alcoolul urcă la volan chiar şi la TIR-uri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţia judeţului a prezentat situaţia riscantă a doi şoferi de TIR prinşi la volan deşi erau sub influenţa alcoolului, câte unul pe dimineaţă!

Primul a fost tras oprit în trafic pe DN 6, pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș. Conducea un ansamblu de vehicule înmatriculat în Bulgaria şi circula haotic. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Șoferul, un cetățean bulgar de 31 de ani, a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările“, transmite IPJ.

Iar marţi dimineaţă, polițiștii rutieri din staţiunea Băile Herculane au prins, pe E 70, alt conducător auto care urcase la volanul unui ansamblu de vehicule, deşi consumase alcool. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul său a fost de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, un cetăţean bulgar de 69 de ani, ar fi scăpat neprins dacă nu ar fi fost implicat într-un accident rutier. A agăţat cu TIR-ul un autoturism condus regulamentar, condus de un bărbat de 70 de ani, din Băile Herculane. Însă din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime omeneşti. „Evenimentul a fost soluționat în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar polițiștii l-au sancționat pe șoferul ansamblului de vehicule, cu amendă de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile“, informează Poliţia judeţului.

JCS-A.M.