Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deși consumaseră alcool, doi șoferi și un biciclist au ales să-și conducă vehiculele pe drumurile publice!

Într-un prim caz, miercuri după-amiază, un reșițean de 36 de ani a fost tras pe dreapta pe strada Văliugului din municipiu, în cazul său alcooltestul indicând 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, bărbatul n-avea nici permis de conducere, oamenii legii stabilind că autoturismul pe care-l conducea nu figura înmatriculat în circulație, plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism fiind false. Acesta a fost reținut pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare, sub influența alcoolului și fără permis de conducere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar azi arestat pentru 30 de zile.

Al doilea caz, produs tot miercuri la ora 14.10, a fost înregistrat de polițiștii din Moldova Nouă, care au tras pe dreapta, pe strada Nicolae Bălcescu din oraș, un autoturism condus de un localnic de 43 de ani. Alcooltestul a indicat 1,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul refuzând recoltarea, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal.

Al treilea caz a fost surprins la scurt timp după miezul nopții de miercuri spre joi, când polițiștii din Oțelu Roșu au fost sesizați despre faptul că, pe strada Republicii din oraș, o persoană a căzut de pe bicicletă, rănindu-se. „La fața locului a fost identificat un bărbat de 64 de ani, din Oțelu Roșu, care s-ar fi dezechilibrat căzând de pe bicicletă. Acesta avea o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, fiind rănit ușor. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 870 de lei pentru conducerea unei biciclete pe drumurile publice sub influența alcoolului“, informează Poliția județului.

JCS-A.M.