Caraş-Severin, Romania
 REȘIȚA – Cea de-a 37-a ediție a tradiționalei manifestări s-a desfășurat sâmbătă, 28 aprilie, în Parcul Tricolorul din municipiul de pe Bârzava. De această dată, evenimentul nu a mai avut parte de publicul numeros din anii trecuți, poate din cauza faptului că la ora la care a debutat parada portului popular, 10.00, mulți reșițeni se bucurau deja de minivacanța de 1 mai.

Evenimentul a fost, însă, unul reușit, Consiliul Județean Caraș-Severin – prin Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, reușind să aducă și în acest an la Reșița grupuri și formații de dansuri din mai toate zonele județului. 40 la număr, de la copii de grădiniță și școală, până la seniori, iubitori de folclor și frumos, care au defilat pe traseul binecunoscut, Liceul „Traian Vuia“ – Parcul Tricolorul. S-au remarcat „Urșii“ de la Ciclova Română, grupul Uniunii Croaților din România, precum și membrii ansamblului „Reșițeana“, care au parcurs întregul traseu în pași de dans.
Ajunși în Parcul Tricolorul, oamenii au căutat fie umbra copacilor, fie pe cea a umbreluțelor de la mesele amenajate de comercianții invitați să participe la târgul meșteșugarilor și producătorilor bănățeni. Din acest cadru nu au lipsit mititeii, ceafa la grătar, dar nici purcelușii la proțap. Vremea caniculară a îmbiat reșițenii și la bere, așa că butoaiele s-au golit rapid, sper mulțumirea comercianților. De vânzări bune s-au bucurat și micii producători, veniți la târg cu tot ce au avut mai bun în gospodărie: brânzeturi, preparate din carne de porc, miere și produse apicole, sucuri naturale din fructe și legume, mălai copt în țest, plăcinte de casă, dar și gogoși cu ciocolată și turtă dulce, spre deliciul celor mici.
Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol folcloric susținut de o parte din ansamblurile participante la „Alaiul Primăverii“.