Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea continuă și în 2014 parteneriatele sociale cu Federația și Asociația Caritas. Unul dintre acestea vizează proiectul „Centrul de zi Caritas”, prin care se urmărește evitarea instituționalizării copiilor aflați în dificultate, proiect pentru care legislativul local a dat undă verde.

Asociația Caritas pune la dispoziție o locație modernă în care a investit peste 100.000 de euro și a solicitat sprijinul administrației caransebeșene pentru remunerarea personalului care va fi angajat: un șef de centru, doi educatori și un psiholog.

Aleșii locali au fost de acord și au aprobat contribuția municipalității pentru 2014, care se ridică la 30.000 de lei. Totodată, legislativul local a aprobat și prelungirea unui alt parteneriat, cu Federația Caritas, privind Centrul de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu.

Prin acest proiect, persoane vârstnice singure, cu dizabilități sau nevoi de recuperare pe termen lung din Caransebeș sunt ajutate cu consultații medicale, asigurare și administrare de tratament medicamentos, ajutor material și financiar, ajutor la cumpărături, sprijn în deplasare. Și în acest caz, municipalitatea a alocat o contribuție anuală de 30.000 de lei.