Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Polițiștii din Caransebeş şi Reşiţa, în cursul zilei de 18 februarie, au fost prezenţi în zonele turistice Semenic şi Muntele Mic pentru a desfăşura acţiuni în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă corespunzător în zonele turistice şi asigurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţiştii au verificat legalitatea funcţionării societăţilor comerciale de turism şi cazare, a corectitudinii înregistrării turiştilor, a legalităţii angajării forţei de muncă sau eliberării bonurilor de casă. De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat în special pentru prevenirea blocării drumurilor spre staţiuni, dar şi pentru sancţionarea încălcării a oricărei reguli de circulaţie de către conducătorii auto sau pietoni.

În zona staţiunii de pe Muntele Mic au fost controlate cinci societăţi comerciale, fiind constatate şase infracţiuni la trei dintre societăţile comerciale verificate, din care cinci pentru nerespectarea drepturilor de autor şi una de evaziune fiscală. „Pe linia respectării normelor privind drepturile de autor poliţiştii au găsit calculatoare ce foloseau programe fără licenţă, se difuza muzică în scop ambiental şi de tip karaoke tot fără licenţă“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Nereguli au fost constatate şi pe linie de evaziune fiscală nefiind declarate în contabilitate venituri obţinute ca urmare a cazării turiştilor. Pe lângă infracţiuni, poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, patru pentru că nu erau completate fişele de cazare cu scopul de a nu înregistra venitul în contabilitate şi două privind activităţile comerciale ilicite. Valoarea amenzilor s-a ridicat la 7.000 de lei.

În zonele turistice Văliug, Crivaia şi Gărâna au fost verificate 16 unităţii turistice şi aplicate şase sancţiuni contravenţionale. Una dintre unităţile de cazare a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2.000 de lei, întrucât nu erau completate fişele de cazare pentru turiştii aflaţi în unitate (16 la ora controlului).

Flavius Rotariu

1 Comment

  1.  Este o initiativa laudaila a politiei sa faca act de prezenta in zonele de ski. Dar cat timp nu vor fi posturi permanente de Jandarmi in zonele acestea, partiile vor fi „tara nimanui.” Salvamontul, neavand posibilitatea de a da amenzi nu poate controla eficient ce se desfasoara pe partii. Exista multi turisti care nu sunt echipati corespunzator pentru a fi pe partie si cei din Salvamont nu pot lua masuri sa-i scoata de acolo. De aceea este IMPERATIVA o prezenta a unor persoane indreptatite sa dea amenzi pe partiile de ski. De asemenea ar fi utila prezenta Politiei Locale pentru a veghea, in zonele bine cunoscute, asupra celor ce arunca gunoaie pe partie, sa nu uitam totusi ca Statiune Semenic este la marginea Parcului National Semenic – CHeile Carasului.

Adaugă comentariu