Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din data de 7 mai a.c., o serie de nouă poliţişti locali reşiţeni se deplasează la Lugoj, la Centrul de pregătire al cadrelor, în vederea desăvârşirii pregătirii pe linie de ordine publică.

Acest curs are loc pe o perioadă de 90 de zile, urmând ca, din luna septembrie, o nouă grupă să plece la pregătire. „Toţi agenţii din cadrul Poliţiei Locale Reşiţa sunt obligaţi să urmeze aceste cursuri, în ceea ce priveşte specializarea lor, pe compartimente“, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţie Locală a municipiului Reşiţa. În ceea ce priveşte alegerile locale, potrivit instrucţiunilor MAI, efectivele de poliţie locală nu vor efectua paza la secţiile de votare, dar vor asigura supravegherea locurilor de afişaj, fiind stabilite 33 de puncte pe raza administrativ-teritorială a municipiului Reşiţa în care se poate efectua afişajul electoral.

„Dacă afişele vor fi postate în afara locurilor amenajate, intervine răspunderea contravenţională a persoanei care săvârşeşte aceste fapte şi cel găsit vinovat va fi sancţionat corespunzător“, a mai precizat Ciati.

Pe tot parcursul campaniei, ca şi pe tot parcursul anului, încălcările legii pot fi sesizate la dispeceratul Poliţiei Locale Reşiţa, la numărul de telefon 0255/226515.

Flavius Rotariu