Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Dacă se tot vorbeşte de schimbare, şi ecologiştii pun pe tapet propunerile lor, menite să pună lucrurile pe roate!

Vorbind despre schimbări şi iniţiative, Dănuţ Pop, preşedintele PER, prezent zilele trecute la Reşiţa, a deschis discuţia cu cele generale: „La nivel naţional, pot să vă spun că avem proiectul de lege cu tăierea pădurilor, avem proiectul cu interzicerea exportului de buştean-cherestea, avem proiectul pentru mâncare sănătoasă, agricultură ecologică, înfiinţarea centrelor de colectare zonale – vorbim la 5-7 comune –, în funcţie de producţie, de zone. Reînfiinţarea centrelor de colectare dă posibilitatea ţăranului să-şi vândă, la un preţ corect, produsele şi obligă marii retaileri să aibă pe raft cel puţin 80% produse româneşti. În momentul ăla, dacă se înfiinţează aceste centre de colectare, nu vor mai putea spune că nu au de unde să se aprovizioneze cu marfă“.

În completare, Valentin Armaşu, liderul ecologiştilor cărăşeni, a spus: „Noi avem un judeţ care se va baza foarte mult pe turism. Nu stopăm tăierea în totalitate! Dar în momentul în care tăiem în pădure, trebuie să lăsăm curăţenie după noi. În momentul în care faci exploatarea în drum, ne stricăm infrastructura. Putem să facem o platformă pietruită, la 30-100 de metri de drum, să nu afectăm şi rigola, după care facem curat şi plecăm acasă. În fiecare weekend, aceleaşi persoane merg în acelaşi loc în pădure. Ne supărăm că lasă mizeria aruncată. Dacă nu ajutăm şi la Consiliul Judeţean nu alocăm nişte fonduri pentru turism şi pentru a facilita şi a ajuta cetăţenii care vin în weekend în zona noastră, nu ne rămâne decât să spunem «Uite ce mizerie este lăsată!». Sunt o grămadă de lucruri care se pot face în acest judeţ. Mai ales dacă facem un drum, să-l facem într-un mod bun. (…) Administraţia locală trebuie schimbată cu oameni gospodari. Noi nu venim să promitem ce-o să facem, cât o să facem. Cine va ajunge acolo va avea un buget. Important este ca acest buget să fie foarte bine gestionat. Asta este administraţia locală, să nu gestionăm doar cu sau către anumite interese, cum s-a întâmplat până acum“.

JCS-Antoniu Mocanu

Comandat de Partidul Ecologist Român. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar: 21200195