Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Alătură-te lui, trimițând SMS cu textul „Facem” la 8845 pentru 2 euro pe lună sau la 8864 pentru 4 euro pe lună. În estimarea lui Codin, 200.000 de euro sunt necesari pentru ca spitalul reșițean să poată renova secția de radiologie, singura condiție pentru a achiziționa trei aparate de milioane de euro pentru care a primit finanțare!

„Reșițeni, mă ajutați să schimb asta și să luăm aparatura? Distribuiți, spuneți și prietenilor. Sper să citească asta prietenii mei Răzvan și Dani, pentru că am ajuns la ei acasă și am nevoie să mă ajute. Sper să citească și Tinu Vidaicu, om care este extrem de legat de Reșița”, scrie actorul în postarea pe care a intitulat-o „Halloweenul meu”.

„Solicitarea către noi a venit prin doamna Liliana Gherle, un om care face deja lucruri în Reșița, așa cum noi încercăm să facem peste tot. Ea se luptă să transforme acel spital din «Spitalul Groazei» în «Spitalul Speranței», așa cum îi place să-l numească. Asistentul șef de la radiologie, Adrian Țepeneu, a lăsat halatul și trage cot la cot cu muncitorii ca să fie gata mai repede. Așa sunt oamenii din Reșița de care îmi amintesc eu”, mai scrie Codin Maticiuc, mărturisind că are o afinitate deosebită pentru Reșița, pentru locuitorii ei și cei din împrejurimi, întrucât a făcut două filme în zonă și se declară foarte atașat de localnici.

Primarul Ioan Popa i se pare un om extraordinar și i-ar place să-l poată lua la București. De asemenea, Andreea, proprietara unei pensiuni din Văliug, i-a lăsat numai amintiri frumoase prin felul cum se ocupă de copii și le face toate poftele timp de o săptămână în fiecare an. Sunt doar două exemple despre felul cum oameni necunoscuți i-au tratat pe Codin și colegii săi atunci când au filmat în zona Reșiței. Spitalul însă i-a lăsat senzația că era părăsit. „Tavanul de la baie, pereții, holurile și ușa de la intrarea în secția de radiologie nu duceau nicio secundă spre gândul că acel spital e funcțional”, încheie actorul despre spitalul pentru reabilitarea căruia ne îndeamnă să „Facem” un gest mic pentru un rezultat mare.

JCS-Ionel Ivașcu