Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Echipa Progresul a luat naștere în anul 2015 la inițiativa lui Cristian Șodâncă, căruia i-a întins o mână de ajutor primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu.

Pe parcurs s-au mai implicat Petrișor Bucates, Petru Daniel Udrea, Ciprian Țibru și astfel echipa a fost înscrisă în Liga a V-a. La început lotul a fost format din băieți din comună, satele Ezeriș și Soceni. De asemenea, au mai fost aduși câțiva jucători mai experimentați din Reșița. Aici îl amintim pe Alin Gurici, Dumitru Irizoiu, Alex Pintea, Păunel Secula, Alin Man, iar din retur s-au alăturat Claudiu Balaci (antrenor-jucător), Filipoaica, Duman. Obiectivul în primul rând a fost să se joace fotbal de plăcere. În primul an de activitate echipa a făcut o figură frumoasă. A încheiat campionatul pe locul trei după echipe de tradiție din Caraș-Severin, Recolta Berzovia și Ramna. Asta după ce a fost câteva etape și pe primul loc. O înfrângere cu Berzovia i-a privat de un posibil titlu la primul an de participare. Acest loc trei, cât și numele echipei i-au obligat pe jucători la un progres continuu.

În sezonul 2016-2017 a jucat în ultima etapă la Pojejena, meciul decisiv. Progresului îi trebuia victoria, pentru Steaua Dunării era suficient și egalul, dar din păcate pentru formația din Ezeriș scorul a fost doar 1-1. În acel sezon echipa a fost condusă de Robert Nosal. În acea perioadă lotul s-a întărit cu băieții de la Dognecea: Rusnac, Vizitiu, Drăgoi, Dumitru și foști elevi de-ai lui Nosal: Bălăuroiu, Feleaga, aici îl amintim și pe eternul portar Costică Balaci.

În sezonul 2017-2018 campionatul din Liga a V-a a fost câștigat la pas. O singură înfrângere a suferit Ezerișul, la Nera Socol. În rest, doar victorii pe linie. Lotul a fost format din: Alex Varga, Alin Bobină, Alexandru Rusnac, Duman Flavius, Ciurea Răzvan, Secula Paunel, Guțu Denis, Marișescu Horea, Măduță Patrick, Budai Iosif, Pisoi Marian, Bălăuroiu Radu, Man Alin, Roșu Cosmin, Drăgoi Viorel, Dumitru Adi, Vamanu Gabriel, Leonte Alexandru, Pintea Alexandru, Dragocea Dorian, Gîjiu Andrei, Gîjiu Alexandru, Hranisavlevici Dorin, Coucuzel Darius, Icob Claudiu, Bresteanu Stelian.

În sezonul 2018-2019 echipa a promovat în Liga a IV-a. Adrian Enășescu a devenit antrenorul echipei, iar la jumătatea campionatului s-a alăturat Marian Mesinschi, în calitate de director sportiv. Care s-au alăturat președintelui Cristian Șodâncă și lui Petru Daniel Udrea. Totodată au venit și întăriri la echipa: Koschling Gusti, Mario Albu, Simion Ilie, Alexandru Urlică, Sîrbu Andrei, Curcudel Marius, Cocoșilă Alexandru, Burdan Florin, Suciu Denis, Gherghel Răzvan. A fost un sezon de adaptare, în care a avut atât rezultate excepționale (victorie cu scorul de 2-1 la Viitorul Caransebeș), cât și pierdute pe care le-a dominat (acasă cu Oțelu, Bocșa, Moldova Nouă). De asemenea, au fost partide spectaculoase, la fel cum a fost înfrângerea de la Lupac, scor 4-3 în ultimul minut, după ce a egalat de la 3-1. A fost un sezon din care s-au învățat multe lucruri și care i-a pregătit pe jucători pentru actualul sezon.

Pentru acest sezon s-a propus un obiectiv foarte îndrăzneț, promovarea în Liga 3. După prima parte a campionatului sunt în cărți, cu maximum de puncte. Adrian Enășescu are sub comandă următorii jucători: Birăescu Cristian, Badea Ciprian, Adamescu Ionuț, Koschling Gusti, Mario Albu, Măduță Patrick, Curcudel Marius, Chiurtu Cosmin, Simion Ilie, Ciurea Răzvan, Urlică Alexandru, Sîrbu Andrei, Drăgoi Dănuț, Megheleș Adrian, Negoescu Cosmin, Rusnac Alexandru, Kawagoe Takenori, Secula Paunel, Epure Cosmin, Chelu Alexandru, Leonte Alexandru, Gherghel Răzvan, Corneanu Pepi, Emilian Pîșlea.

În acest moment echipa Progresul Ezeriș disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Caransebeș.