Caraş-Severin, Romania


REȘIȚA – ACS Banat Girls Reșița a eliminat sâmbătă, 9 noiembrie, cu scorul de 13-1, echipa Politehnica Timișoara din 16-imile Cupei României la fotbal feminin. 

Partida a avut loc pe stadionul Gloria din Reșița, iar golurile formației reșițene au fost marcate de Mădălina Gînju, Rebeca Ursachi, Elena Ruvilă, Ștefanija Roksa, Denisa Burdan (2), Andreea Dumitru (2) și Adelina Ion (5).

Antrenorul Daniel Amariei a declarat: Am întâlnit în șaisprezecimile Cupei României echipa rivală din Banat. Politehnica Timișoara este o formației nou înființată, dar care este pe primul loc în Liga a III-a. Am pregătit în această săptămână foarte bine acest joc, luăm toate meciurile în serios și tratăm fiecare competiție cu maximă seriozitate. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României și vrem să ne măsurăm forțele cu echipe de Liga I. Vrem să vedem la ce nivel ne aflăm în acest moment. În cazul în care vom promova la finalul sezonului, vrem să vedem dacă suntem destul de pregătiți să facem față Ligii I. Vreau să le felicit pe fete, au făcut o primă repriză extraordinar de bună și ne-au ieșit aproape toate fazele pe care le-am lucrat la antrenament. În a doua repriză am introdus în teren mai multe junioare, care au intrat și ele foarte bine în joc. De asemenea, ne vom pregăti în continuare la fel de bine pentru că duminica viitoare vom întâlni acasă Universitatea Olimpia Cluj 2”.

Meciul cu Poli a fost unul foarte bun practicat de echipa noastră. Am deschis scorul încă din primul minut de joc, de la prima fază. Ne-am creat foarte multe situații de poartă și mă bucur că am putut să înscriem aproape la fiecare fază. În a doua repriză ne-am relaxat un pic și am încercat să punem în practică schemele lucrate la antrenamente. S-au lovit câteva fete și am spus să nu ne mai accidentăm și să ne consolidăm rezultatul. Am fost foarte impresionată de public și le mulțumim spectatorilor că au venit în număr mare la acest meci. Sperăm să fie alături de noi și de acum înainte”, a spus la final fotbalista Denisa Burdan.

Câțiva suporteri ai echipei CSM Reșița au fost prezenți și la meciul fetelor și le-au încurajat pe toată durata partidei.

ACS Banat Girls: Roxana Rotaru, Elena Ioana Grigoraș, Natalija Bozilovic, Manuela Jula, Ștefanija Roksa, Mădălina Gînju, Nicoleta Lazăr, Elena Ruvilă, Denisa Burdan, Andreea Dumitru și Adelina Ion. Rezerve: Maria Murgu, Rebeca Ursachi și Paula Muntean. Antrenori: Daniel Amariei și Iulian Alexandru Mitru. Delegat: Daniel Surdu.

Poli Timișoara: Narcisa Roman, Diana Spineanu, Cristina Botea, Denisa Boraiciul, Andreea Kinces, Adriana Ghilea, Nicoleta Mândruț, Denisa Mitrea, Andrada Rusu, Diana Panaite și Mischelle Adamek.

Ștefan Moraru