Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fotbalistele de la Banat Girls au cedat acasă, scor 1-4, în fața formației Heniu Prundu Bârgăului, în etapa a III-a Ligii 1!

Fetele antrenate de Daniel Amariei au fost egale adversarelor lor doar o repriză, în care jocul a fost unul echilibrat, cu ocazii la ambele porți. Oaspetele au deschis scorul prin Laiu, dar fetele din Banat au replicat imediat, Adelina Ion reuşind să restabilească egalitatea. Au urmat zece minute dominate de reşiţence şi gazdele începeau să spere într-un prim rezultat pozitiv în Liga 1. Din păcate, echipa mai pragmatică a fost cea din Prundu Bârgăului, care a revenit în control şi a mai marcat de trei ori. Jucătoarea de naţională Andreea Laiu a mai înscris două goluri, iar Alexandra Hornea a stabilit scorul final: ACS Banat Girls – Heniu Prundu Bârgăului 1-4.

„Am avut momentele noastre, dar din păcate n-am reuşit să profităm de ele. Cred că şi lipsa noastră de experienţă şi-a spus cuvântul. Am întâlnit o echipă bună, îi felicităm pe cei de la Heniu pentru victorie. Am intrat cu 0-0 la pauză, am avut şi o ratare unu la unu cu portarul de care îmi pare foarte rău, probabil altul ar fi fost moralul nostru dacă aveam 1-0 la pauză. Apoi, în a doua repriză am luat gol mult prea repede, în minutul 48, noroc că am revenit destul de repede, după numai trei minute şi am reuşit să egalăm. După golul egalizator am avut 15 minute foarte bune, chiar am crezut în victorie. Am mai avut o ocazie destul de mare prin Mădălina Gânju, apoi a venit al doilea gol al oaspetelor, după o execuţie destul de frumoasă. Am încercat să forţez putin, din acest motiv am şi scos-o pe Rita Panova din poartă şi am trimis-o în atac, deoarece are nişte calităţi extraordinare, am mai încercat acest lucru în nişte meciuri amicale în care a reuşit să înscrie. Din păcate, nici ea n-a mai putut face prea mult, de fapt niciuna dintre jucătoarele noastre n-a mai reuşit să facă prea mult. Cred că am căzut psihic, apoi au venit şi celelalte reuşite ale oaspetelor, golul trei şi golul patru. Asta este, mergem înainte, ne aşteaptă tot un meci acasă, sper ca atunci să obţinem şi primele puncte”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

„S-a văzut că fetele din Reşiţa vin din liga a doua, dar la elan, la combativitate, la joc au fost peste noi în prima repriză, chiar până în minutul 70. Până la final s-a făcut însă diferenţa, tinând cont că noi jucăm de ceva timp în Liga 1 şi avem câteva jucătoare de mare valoare, care sunt şi la lotul naţional”, a spus și Călin Svoboda, antrenorul formaţiei oaspete.

Pe data de 3 octombrie, ACS Banat Girls Reșița va întâlni acasă formația ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

JCS-Ștefan Moraru