Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În etapa a VI-a din play-out-ul Ligii 1, ACS Banat Girls Reșița s-a impus duminică, 9 mai, cu scorul de 4-1, acasă, în fața formației ACS Selena SN Constanța!

În urma acestei victorii, fetele antrenate de Daniel Amariei au părăsit zona roșie din clasament, au urcat pe locul 4, fiind la egalitate de puncte cu Carmen București, 16 acumulate până acum. Fotbalistele reșițene au un golaveraj superior față de echipa din Capitală și sunt avantajate de meciul direct.

Partida cu echipa din Constanța n-a început bine pentru Reșița. Încă din minutul 8 Selena a deschis scorul prin Alina Cimpoies. Șase minute mai târziu, Elena Ruvilă a egalat pentru Banat Girls, iar în minutul 16 Adelina Ion a marcat al doilea gol al echipei antrenate de Daniel Amariei. Scorul a ajuns la 3-1 după ce marcatoarea primului gol al meciului, Alina Cimpoies, și-a dat autogol. Rezultatul final, 4-1, a fost stabilit de Ștefanija Roksa în minutul 52.

„Sperăm să continuăm să legăm victoriile. Acum a fost prima gură de oxigen primită de echipa noastră. În clasament am părăsit zona roşie. Suntem încă la egalitate de puncte cu echipa Carmen Bucureşti, dar ne avantajează şi golaverajul, şi meciul direct. Este foarte bine, cred că am întinerit 10 ani la acest meci. Am început un pic timoraţi şi am primit un gol la prima fază fixă. Echipa din Constanţa a reuşit aşadar să deschidă scorul, dar fetele noastre nu s-au dat bătute, iar în decurs de nici 10 minute am întors scorul, am reuşit să marcăm de trei ori. Echipa a dat încă o dată dovadă de ambiţie, de dăruire, şi nu pot decât să le felicit pe fete, pentru că joacă doar din pasiune”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Banat Girls: Panova, Roksa, Lazăr, Ruvilă, Delia Dan, D. Muntean, Cauni, Burdan, P. Muntean, Adelina Ion și Gînju. Rezerve: Rotaru, Dumitru, Rusu și Stoianov.

Pe data de 26 mai, ACS Banat Girls Reșița va juca pe teren propriu cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

JCS-Ștefan Moraru