Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prefectul judeţului cere mai mulţi poliţişti pe drumuri, amplasarea de radare pe tronsoanele cu probleme, montarea de separatoare de benzi, marcaje rezonatoare şi prudenţă în trafic!

Cristian Gâfu, prefectul judeţului, a convocat zilele trecute factorii responsabili la Palatul Prefectural, la o întâlnire pentru găsirea de soluţii menite să reducă accidentele rutiere, mai ales pe cele grave, care se produc pe sectoarele de drum naţional din judeţ,

„În cadrul discuţiilor, Dorinel Ţugmeanu, şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, a informat că, în ultimele 7 luni, pe tronsonul de drum naţional DN 58B, care leagă Reşiţa de Bocşa, au avut loc 11 accidente în urma cărora au fost înregistrate 1 deces, 1 rănit grav şi 16 răniţi uşor. S-a constatat că cei mai mulți din autorii acestor accidente rutiere au fost persoane cu domiciliul în Reşiţa sau Bocşa. De asemenea, prefectul s-a interesat asupra numărului accidentelor rutiere produse pe drumul naţional DN 6, pe tronsonul Caransebeş-Băile Herculane, Dorinel Ţugmeanu afirmând că pe acest tronson de drum numărul accidentelor este în scădere faţă de anii precedenţi. Prefectul a propus ca o soluţie în prevenirea evenimentelor rutiere montarea unor separatoare de depăşire sau limitatoare de viteză pe drumul care leagă Reşiţa de Bocşa, însă Ioan Boba, Şef Secţie în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Caransebeş, a precizat că, din punct de vedere tehnic, profilul drumului nu permite acest lucru, existând riscul apariţiei unor probleme pe timp de iarnă. Ioan Boba a opinat că o opţiune ar fi montarea de marcaje rezonatoare. Alte soluţii identificate de prefectul judeţului sunt mărirea echipajelor de poliţie care să efectueze patrule pe tronsonul de drum amintit mai sus, precum şi amplasarea de radare. Ioan Boba a propus, în prima fază, înlocuirea indicatoarelor şi dublarea acestora, pe ambele sensuri ale DN 58B, iar în zonele cu viraje să fie realizate marcaje rezonatoare. Astfel, în localităţile Moniom şi Colţan, se pot monta experimental separatoare de benzi, iar în zona DN 6, cuprinsă între Caransebeş şi Băile Herculane, vor fi prevăzute marcaje rezonatoare. Ioan Boba a mai precizat că, pe tronsonul de drum dintre Reşiţa şi Măureni se execută lucrări de toaletare a vegetaţiei, ceea ce afectează buna desfăşurare a lucrărilor de montare a indicatoarelor“, informează Instituţia Prefectului, într-un comunicat remis redacţiei.

În acest sens, prefectul Cristian Gâfu a solicitat ca Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin să execute lucrările de toaletare a vegetaţiei forestiere şi, ulterior, Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş să instaleze separatoarele de benzi şi să realizeze marcajele rezonatoare. Oficialul a făcut apel la conducătorii auto să circule cu prudenţă în trafic şi să respecte regulile rutiere.

JCS-A.M.