Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – O tentativă de sinucidere a fost raportată astăzi la Bocşa, cineva dorind să se arunce de la etajul 4 dintr-un bloc de locuinţe. Salvatorii au ajuns de îndată la faţa locului, iar cei de la Poliţie au trimis un ofiţer specializat în tehnici de negociere!

Pompierii militari reşiţeni au mai trimis echipaje de intervenţie la faţa locului, iar foaia de caz a fost transmisă către cei de la ISU Timiş, pentru a solicita o pernă gonflabilă. „Persoana a fost capturată de către echipajele de poliție, care au pătruns în apartament, iar aceasta se află acum în siguranță“, au încheiat cei de la ISU „Semenic“.

Potrivit Poliţiei, fiul celui în cauză a sunat la 112, anunţând că tatăl său, în vârstă de 40 de ani, ameninţa că se sinucide. Poliţiştii bocşeni, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au început imediat negocierile cu bărbatul în cauză pentru a-l convinge să renunțe la tentativa de suicid. În paralel, în fața blocului a fost instalată o pernă de salvare improvizată, folosind o barcă pneumatică, deasupra și lângă aceasta find puse saltele de pat aduse de urgență de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Bocșa.

„După aproximativ o oră de negocieri, bărbatul de 40 de ani a fost convins de un vecin să deschidă ușa apartamentului, permițând accesul echipelor de salvare în interior. Acesta nu a suferit vătămări, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru evaluare medicală. Din primele verificări, se pare că bărbatul ar fi recurs la acest gest pe fondul unor neînțelegeri în familie, în urmă cu două zile polițiștii emițând un ordin de protecție provizorie pe numele acestuia“, informează IPJ CS.

JCS-A.M.