Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 985 de sancțiuni contravenționale pe linie rutieră, 47 de permise reținute și 36 de certificate retrase, toate într-o singură săptămână. Acestea sunt, pe scurt, rezultatele acțiunilor rutiere derulate de polițiștii cărășeni, săptămâna trecută (20-26 noiembrie)!

Din cele aproape o mie de sancțiuni, 206 au fost pentru viteză. Însă nu doar conducătorii auto au fost sancționați, ci și 167 de pietoni și 187 de bicicliști, care au încălcat normele rutiere, fapt pentru care s-au ales cu amenzi și avertismente.

„10 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 8 care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier!“, informează Poliția județului.

Dintre cazurile cu dosar penal, oamenii legii au prezentat două. Primul este al unui tânăr de 21 de ani care le-a prezentat polițiștilor reșițeni un permis de conducere care a ridicat suspiciuni. Acesta a fost surprins, duminică seara, la ora 20.40, la volanul unui autoturism pe strada Bistra din municipiu, iar din verificările făcute de oamenii legii tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și uz de fals, iar cercetările sunt continuate.“, transmite IPJ.

Tot duminică, la ora 15.58, polițiștii din Moldova Nouă au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani din oraș, care urcase la volan deși era sub influențele unei combinații care putea fi fatală: alcool plus droguri. Testarea cu aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. „De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, a rezultat suspiciunea rezonabilă privind consumul de substanțe psihoactive, bărbatul fiind condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive și a alcoolului în organism. Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, a mai precizat Poliția județului, încheind cu un sfat: „Conduceți responsabil! Adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere!“

JCS-A.M.