Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nicolae Ştefănescu, una dintre figurile marcante ale politicii cărăşene, s-a stins din viaţă azi noapte!

Ştefi, cum îi spunea toată lumea, s-a făcut remarcat ca prefect al judeţului Caraş-Severin, apoi din funcţia de consilier judeţean, dialogurile sale cu preşedintele Sorin Frunzăverde din plenul atâtor şedinţe fiind memorabile. A fost ani de zile vicepreşedinte al PSD Caraş-Severin, dar în decembrie 2015 a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD.

Revoltat, atunci a cerut o audienţă la preşedintele României pentru a-i spune câteva lucruri despre Caraş-Severin. Era mereu revoltat pe faptul că judeţul nu se dezvoltă.

„S-au întâmplat în județ enorm de multe lucruri în afara legii. Cei pe care i-am trimis în parlament au votat legi care nu corespund cu Constituţia, dau voie la furt. N-am văzut atitudine, am dat toate rezervele cărăşene altora. Nu era bine ca marmura să rămână pentru oamenii de afaceri din Caraş-Severin. Dărâmarea UCMR-ului… ştiţi multe şi puţine despre asta. Acest lucru o să-l spun personal preşedintelui României, căruia i-am cerut audienţă spre binele Reşiţei, Caraş-Severinului şi României. Nu ştiu dacă ştiţi, dar în Caraş-Severin ajung deşeuri radioactive. Nu ştiţi? O să-i spun preşedintelui“, a explicat atunci presei Nicolae Ştefănescu, cel care a continuat cu subiecte similare.

Ştefănescu a vorbit în aceiași termeni despre Confecţiile Metalice Bocşa, declinul stațiunii Băile Herculane, exploatarea minieră Moldova Nouă, închiderea minei Ciudanoviţa.

„Ştiţi amănunte? Nu ştiţi! O să i le spun preşedintelui. Ştiţi cum s-a închis exploatarea de la Sasca Montană? Cum a fost dărâmat Oţelu Roşu? Ce s-a întâmplat cu Anina, cu cărbunele, cum au fost dărâmate întreprinderile judeţene şi cine beneficiază acum de asta, fabrica de lapte, Agromec, cum se numesc deconcentraţii? O să mă duc cu documente. Din Banat, 68,7% din pământ nu mai aparţine românilor. Ştiţi cum s-a dărâmat turismul în Caraş-Severin? Aţi auzit de un celebru Stoica Gruia? Ştiţi unde este patrimoniul fostelor CAP-uri şi SMA-uri? Cum s-au aplicat legile fondului funciar, cum se fac concesiunile pentru păşuni? Am multe să-i spun, documentat până-n dinţi, domnului preşedinte. Punct şi de la capăt“, a adăugat consilierul judeţean.

Nu ştim dacă a mai apucat să îi spună preşedintelui toate astea. Ştim doar că a plecat spre Ceruri discret, aşa cum a trăit şi în ultimii ani de viaţă din cauza unei boli cumplite…

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

JCS-Nina Curița