Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sesiunea specială de anul acesta se desfăşoară la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, în perioada 19-30 mai.

Din judeţul Caraş-Severin, la aceste probe participă doi elevi de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa. Este vorba despre Ştefan Andrei Vătăşescu, filiera sportivă – specializarea înot şi Vasile Vlad Caraş, filiera sportivă – specializarea lupte. Cei doi vor participa la Campionatele Europene de înot-seniori, respectiv lupte-juniori.

După cum ne-a informat prof. Silvia Nicolascu, directorul unităţii de învăţământ reşiţene, „ei dau aceleaşi probe ca şi ceilalţi absolvenţi de liceu, dar decalate. Federaţiile de specialitate pentru înnot şi lupte au propus înscrierea celor doi elevi şi aceştia s-au înscris în perioada 17-18 mai. Sperăm ca rezultatele lor să fie bune”. Probele orale au început ieri, 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice programată în 23 şi 24 mai. Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai. Astfel, examenul scris la Limba şi literatura română se desfăşoară în data de 26 mai, în 27 are loc proba obligatorie a profilului, la disciplinele matematică sau istorie, iar în 28 mai se desfăşoară proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie). În data de 29 mai este programată ultima probă a sesiunii speciale a Bacalaureatului la Limba şi literatura maternă.

Lavinia Predescu