A început Bac-ul de toamnă! Un singur eliminat! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Marți, în centrele de evaluare din Caraş-Severin s-a desfăşurat prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. La proba de Limba şi literatura română s-au prezentat 235 de candidaţi!

Pentru cei care în vară nu au trecut examenul maturităţii, azi, 16 august, s-a desfăşurat prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat. Potrivit datelor prezentate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, la această probă, în cele trei centre de evaluare din judeţ, erau înscrişi 291 de absolvenţi de clasa a XII-a.

Statistica primei probe arată faptul că la Liceul Tehnologic „Mihai Novac“ din Oraviţa, din totalul de 63 de candidaţi înscrişi, 15 au ales să nu se prezinte, iar unul a fost eliminat din examen. La Colegiul Naţional „C.D.Loga“ din Caransebeş s-au înscris 131 de absolvenţi, din care 22 au absentat. În Reşiţa, la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“, din cei 97 de candidaţi înscrişi pentru această probă au fost prezenţi 78.

Potrivit calendarului sesiunii de toamnă, miercuri, 17 august, are loc proba obligatorie a profilului, iar în data de 18 august, candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului și specializării. Proba scrisă la Limba și literatura maternă este programată pentru vineri, 19 august. Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 31 august, după care va urma perioada de rezolvare a contestaţiilor (1-2 septembrie). Rezultate finale vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

JCS-Nicoleta Moraru