Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Așa s-ar părea, după ce primarul Caransebeșului a declarat că i-a transmis unui consilier local PNL să voteze cum crede și nu cum îi dictează partidul, pentru că în ultimele șase luni de mandat nu-și mai poate pierde locul în Consiliul Local!

Declarația primarului Felix Borcean vine în contextul în care reprezentanții Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș nu s-au prezentat la ședința care avea pe ordinea de zi, printre altele, înființarea ambulatoriului de specialitate, ceea ce l-a făcut pe edil să afirme că spitalul este ținut pe loc. Borcean așteaptă de la consilierii liberali să nu mai voteze de teamă că-și pierd mandatul și vor fi excluși.

„Strejariu nu vota așa cum vreau eu de teamă ca va fi exclus din partid, așa cum s-a întâmplat deja, sunt două cazuri și stau toți de parcă cine știe ce mare scofală e că ești tu consilier local. Și le mai spun o chestie consilierilor locali, nu știu dacă unii o știu, unora le-am spus deja, domnului Alexandru Stănescu: cu șase luni înainte de finalizarea mandatului nu te va mai schimba nimeni. Aștept să văd o schimbare, măcar scapă de spectrul ăsta al concedierii din Consiliul Local. Stănescu, mascat, cu căciulă și fular, vorbea cu cineva la telefon în fața cinematografului: <<da, da, nu mergem, nu semnăm, nu facem nimic>>. Să văd că vor gândi liber consilierii locali, am doi medici în Consiliul Local, unul nu lucrează în spital, dar unul este un medic binecunoscut în spital, chiar nu-și dorește îmbunătățirea condițiilor din spitalul din Caransebeș? Măcar două luni din acest mandat vreau să văd consilierii locali că judecă cu mintea lor ce se întâmplă în Consiliul Local, nu să se adune, cum facem, cine ne spune ce facem, ce telefoane primim, de unde ne sună cineva, ne dă harul divin, vreau să-i văd că vor gândi în sfârșit cu capul lor de om care a jurat credință cetățenilor din Caransebeș”, a spus Borcean.

Cum, în Consiliul Local, balanța s-ar putea înclina dinspre liberali spre social-democrați doar cu un singur vot, ținând cont de majoritatea fragilă a PNL, rămâne de văzut dacă cel nominalizat de primar, Alexandru Stănescu, sau altcineva din cei zece liberali, va rupe rândurile și va gripa mașina de vot care a funcționat până acum, cu excepția din luna februarie a acestui an. Reamintim că, atunci, foștii de acum consilieri liberali Ioan Pop și Toma Tămășilă au votat alături de PSD, împotriva PNL, ceea ce i-a costat ulterior mandatul de consilier local.

R.M.

3 Comments

  1. Slabe sperante, pentru ca PNL nu difera foarte mult de PSD, diferenta fiind ca nu sunt inconstienti la limita absurdului sa duca tara in gard, dar la afaceri nu difera cu nimic.

  2. In 2004 cand s-a format alianta nesimtita D.A. PNL+PpD au dat-o ca Ieremia cu oistea-n gard si s-a facut rahatul praf pulbere fina.Acum nici atat nu vad ca va mai fi ,toti vor bani si putere nemarginita.

  3. Sunt mai rau, la PSD nu suna Dragnea in consiliile locale, la PNL suna italianu’

Adaugă comentariu