Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Casierul Trezoreriei Oraviţa a fost reţinut pentru delapidarea instituţiei unde lucra cu o sumă considerabilă.

În cursul zilei de 13 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi de către o angajată a Direcţiei Generale de Finanţe Publice Caraş-Severin cu privire la faptul că din Trezoreria Oraviţa lipseşte suma de aproximativ 51.000 lei, pe care casierul nu o poate justifica. Din investigaţiile efectuate s-a constatat că C.I., în vârstă de 43 de ani, casierul respectiv, ar fi sustras bani în mod repetat în perioada august 2014 – ianuarie 2015.

„Pentru a acoperi lipsurile, înainte de fiecare verificare, bărbatul ar fi împrumutat bani de la diverse persoane pentru a acoperi minusurile, însă ulterior controlului retrăgea banii“, se precizează în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Iniţial, casierul a refuzat să explice celor care instrumentau cazul motivul pentru care a luat banii sau modul în care i-a cheltuit. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Bărbatul, căsătorit şi tată a doi copii minori, a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.