Caraş-Severin, Romania

VĂRĂDIA – Judecătoria Oravița a invalidat alegerea Cristinei Racu, candidată a Partidului Social Democrat (PSD), la funcția de primar al comunei Vărădia, județul Caraș-Severin! Decizia a fost pronunțată pe 15 octombrie!

Instanța a dispus comunicarea hotărârii către Prefectura Caraş-Severin, instituţia având obligația de a aduce hotărârea la cunoștința publicului prin afișarea acesteia la sediu, în termen de 24 de ore de la comunicare. Cristina Racu a obținut 386 de voturi la alegerile din 9 iunie, cu doar 3 voturi mai mult decât contracandidatul și primarul în funcție, Dănuț Mușa, care a primit 383 de voturi.

Primarul în funcție, Dănuț Mușa, ne-a declarat că „doamnei Racu nu i s-a validat mandatul din motive pe care eu nu le cunosc. Așteptăm motivarea judecătoriei pentru a vedea de ce a fost luată această decizie. Hotărârea poate fi contestată de orice persoană interesată, în termen de două zile de la aducerea acesteia la cunoștință publică.“

Potrivit surselor noastre, doamna Racu nu poate fi primar pentru că în momentul validării mandatului s-a descoperit că are cazier, femeia fiind una dintre cele care în urmă cu câţiva ani a bătut şi sechestrat o angajată a unui hotel din Oraviţa. Cristina Racu are drept de apel, iar dacă Tribunalul Caraş-Severin va menţine decizia Judecătoriei Oraviţa, la Vărădia se vor face alegeri din nou, în mod normal, peste trei luni!

JCS-Denis Dutca

Adaugă comentariu