Caraş-Severin, Romania

Societatea a fost înfiinţată în iulie 1998 şi a avut ca obiect întreţinerea, repararea drumurilor şi podurilor. A funcţionat cu subunităţi la Reşiţa, Bozovici, Grădinari, Văliug şi Iablaniţa.

„Procedura falimentului s-a declanşat din cauza datoriilor pe care societatea le avea către stat şi alte firme. De asemenea, avea şi de recuperat bani, dar sume mai mici decât cele pe care le datora. Oricum, nu mai putea demult să participe la licitaţii pentru lucrări din cauza acestor datorii. Ca să nu mai vorbim de utilajele vechi cu care lucrau“, ne-a spus vicepreşedintele CJ, Ionesie Ghiorghioni.

Printre creditorii SC Drumuri şi Poduri se numără primăriile din Reşiţa, Bocşa sau Caransebeş, dar şi zeci de societăţi comerciale din judeţ şi nu numai. De exemplu, Primăria Reşiţa are de recuperat circa 170.000 de lei, cea din Caransebeş 13.965 de lei, iar lista continuă. Cei 90 de angajaţi ai societăţii sunt în preaviz, urmând să treacă în şomaj dacă nu se găseşte altă soluţie cum ar fi găsirea unor lucrări în regim de antrepriză.

În iunie 2010, preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, spunea despre această societate că „s-a greşit atunci când a fost făcută societate comercială. Trebuia să rămână doar un serviciu al Consiliului Judeţean. Nu are dotarea necesară pentru a face faţă cerinţelor unei societăţi comerciale“. Se pare că aşa a şi fost.

Miercuri, 4 mai 2011, primarul Mihai Stepanescu a convocat o şedinţă cu cei de la Serviciul de Întreţinere şi Gospodărire al Primăriei Reşiţa. Scopul întrevederii a fost acela de a se întocmi o listă în vederea angajării unor oameni de la SC Drumuri şi Poduri. „Oamenii sunt pregătiţi, au lucrat în domeniu de activitate similar cu cel pe care îl avem şi noi la acest serviciu, aşa că vom prelua şi noi câţiva“, ne-a spus primarul reşiţean.

Nina Curiţa