Jurnal CS a scris despre faptul că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost de acord cu constituirea dreptului de proprietate a Arhiepiscopiei Ardealului, Feleacului şi Clujului asupra celor 300 de hectare de fond forestier de pe raza comunei Vermeş.
Suprafeţe mari de teren a revendicat, prin reprezentanţi legali, în urmă cu ceva timp, şi mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, originar din localitatea cărăşeană Apadia. Multe voci spuneau la vremea respectivă că înaltul prelat octogenar îşi revendică nejustificat proprietăţile familiei.
Familia Corneanu, cu rădăcini în istoria Banatului, a deţinut terenuri şi imobile în localitatea Apadia, comuna Brebu. Azi acele terenuri sunt folosite de locuitorii din Apadia şi nu de mitropolit.
Mai mult, din discuţiile avute zilele trecute cu reprezentanţii Episcopiei Caransebeşului şi ai Mitropoliei Banatului am aflat despre casa părintească a Mitropolitului Nicolae Corneanu, un vechi conac boieresc ce se află în paragină, în ultima vreme investindu-se într-o parte din casă pentru ca preotul din localitate să poată locui în ea, cu încuviinţarea Înaltpreasfinţiei Sale.
Nina Curiţa