Caraş-Severin, Romania

Ingrediente:

pui (pulpe)
doi morcovi
un ardei gras roşu
un ardei gras galben
o cutie roşii în bulion
o lingura sos de ardei iute
o lingura sos worcester
un praf de usturoi
sare
piper
cimbru

 

Mod de preparare:

Puiul se porţionează în bucaţi potrivite care se aşează într-un vas termorezistent. Se condimentează cu sare şi piper. Peste el adăugăm rondele de morcov, şi bucatele de ardei roşu şi galben.
Adăugăm un pahar de vin alb şi băgăm vasul la cuptor. Când puiul s-a pătruns bine adăugăm şi roşiile în bulion amestecate cu sosul iute, sosul worcester, cimbru şi un praf de usturoi.
Se mai ţine la cuptor până ce sosul scade.

Mod de servire:

Se serveşte alături de piure de cartofi.
Poftă bună!

Reţeta Pui la cuptor a fost propusă de lorynov pe forum culinar.ro

Alte reţete cu pui găsiţi aici:
Chicken Piccata,
Pui cu sunca si ciuperci,
Pui marocan