Cum se poate ca o instituţie căreia i-a fost recunoscut în instanţă dreptul de proprietate să plătească 400 de euro chirie? Ei bine se poate, asta dacă luăm în calcul toate evenimentele care au creat această situaţie.
Astfel, Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin este printre singurele din ţară care nu are un un sediu al ei, asta deşi are în proprietate terenuri şi imobile. „O problemă mai deosebită o avem la Caransebeş. CJP are aici un imobil cu o suprafaţă de 1.400 mp în care funcţionează o grădiniţă şi câteva apartamente sociale. Sunt conştienţă că nu putem scoate oamenii şi copiii în stradă, însă administraţia de acolo trebuie să găsească cât mai repede soluţii. Nu putem plăti lunar o chirie de 400 de euro în condiţiile în care avem un imobil al nostru“, spunea pentru Jurnal CS, Tudoriţa Nicula, directorul coordonator al CJP Caraş-Severin.
Se pare că administraţia locală din Caransebeş a găsit o soluţie, cel puţin una temporară. Este vorba despre un protocol prin care pune gratis la dispoziţia CJP un spaţiu amenajat pentru birouri pentru o perioadă de 6 luni. Conducerea CJP nu respinge oferta însă o consideră o soluţie temporară şi îşi doreşte ca pe viitor să se găsească un spaţiu care să fie dat în schimbul celui în care funcţionează grădiniţa şi locuinţele sociale.
În momentul de faţă, CJP are un număr de trei angajaţi la Caransebeş care lucrează în jur de 150 de dosare de pensii lunar. „Mai mult decât atât, există în jur de 1.000 de firme care depun lunar declaraţiile nominale. Dacă nu vom ajunge la un acord va trebui să punem în aplicare sentinţa cu ajutorul unui executor judecătoresc, deşi este ultimul lucru pe care mi-l doresc“, a mai spus directorul CJP.
Anca Preda
[email protected]