Caraş-Severin, Romania

Ingrediente:

Aluatul:

3 cănifăină

5galbenuşuri

2 batoane de unt (200grame)

coajă de lămâie,
o can
ă lapte călduţ

4 linguri zahărşi 2 linguriţe rase de drojdie

Umplutura:

2 cu rahat

ciocolată albă si neagră

albuşebătute spumă cu zahăr

cacaoşi rom

nucămăcinată

Mod de preparare:

O cană lapte călduţ, 4 linguri zahărşi 2 linguriţe rase de drojdie se pun la dospit 10 minute.
Se amestec
ă cu restul şi se frământăpână se dezlipeşte de pe vas (circa 5 minute).
Se
împarte în 4 bucăţişi se întinde foi subţirişi se pune umplutura dorită.
Se ruleaz
ă, se aşeazăîn tava şi se lasă la crescut 15 minute.
Se d
ă la cuptor pentru 30-35 minute.

Mod de servire:

Poftăbună!

ReţetaCozonac Dina, simplu si pufos a fost propusă de PARADIS pe forum culinar.ro

Alte reţete de cozonaci găsiţi aici:
Cozonac cu nuca Dobre,
Cozonac moldovenesc,
Cozonac moldovenesc