Ingrediente:
500 g făină,
300 ml apă caldă,
80 ml ulei,
1 linguriţă sare,
un strop de zahăr,
1 lingură de oţet,
Umplutura: dovleac ras, zahăr, scorţişoară, ceva ulei pentru stropit / pensulat foile.
Mod de preparare:
Am pus făinaîn vasul robotului.
Am adăugat sarea şi zahărul, lingura de oţetşi am dat drumul la frământat.
Am amestecat uleiul cu apăşi am turnat încet, pe măsură ce robotul învârtea la viteza mică.
Dupăfrământare, se lasă vreo jumătate de oră la odihnă.
Apoi se împarte în 5 bile.
Am ras dovleacul cu răzătorul robotului.
Am întins foile cu ajutorul mâinilor unse cu ulei.
Se pensulează foaia (foile) cu ulei, se presară dovleacul ras peste, apoi se presarăscorţişoaradupă gust şi zahăr la fel.
Se rulează şi se pun pe tava unsă.
Se coc la 180°C până devin aurii. Se pot pudra cu zahăr.
Mod de servire:
Poftă bună!
Reţeta Strudel cu dovleac a fost propusă de MAYA pe forumul culinar.ro
Alte reţete cu dovleac găsiţi aici:
Placinta de dovleac,
Prajitura cu dovleac,
Placinta cu dovleac