Caraş-Severin, Romania

În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Local al municipiului Reşiţa a aprobat mai multe hotărâri ce au vizat această societate: reînfiinţarea Serviciului Public Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, transferarea angajaţilor societăţii în subordinea noului serviciu, modificarea capitalului social al societăţii, revocarea dreptului de folosinţă al societăţii asupra mai multor bunuri şi clădiri. La momentul respectiv părea că Urban a rămas cu un capital social de 1,8 milioane de lei, fără angajaţi şi fără activitate.

Doar că în cadrul societăţii mai figurează şi acum, nouă luni mai târziu, doi angajaţi. Unul dintre ei este administratorul unic al societăţii, iar cel de-al doilea se ocupă de contabilitate. Dacă ar fi doar pe hârtie, fără drepturi salariale ar fi alta situaţia. Doar că cei doi au beneficiat în continuare de drepturi salariale.

Cu alte cuvinte, în ultimele nouă luni, din bani publici au fost plătite salariile a doi angajaţi ai unei societăţi care nu mai are nici un obiect de activitate. Ba chiar mai mult de atât, în ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa a fost aprobat proiectul pentru modificarea statutului administratorului unic al societăţii. Ovidiu Almăjan a fost revocat din funcţia pe care o deţinea şi în locul lui a fost numit Mircea Broască, un tânăr inginer constructor.

Însă, cireaşa de pe tort abia urmează: la Tribunalul Caraş-Severin există două procese în care creditorii solicită starea de insolvenţă a Urban. Şi asta deoarece, conform tradiţiei societăţilor subordonate Consiliului Local, şi Urban Reşiţa avea datorii către terţi. Potrivit primarului Mihai Stepanescu: „starea de insolvenţă a Urban se va discuta în ultima decadă a lunii viitoare“.

Doina Rolea
[email protected]