„Suntem acum în procedura de achiziţie. Studiul de fezabilitate şi documentaţia pentru execuţie au fost întocmite. Termenul de execuţie este de şase luni”, spune directorul.
Conform acestuia, subsolul piramidei va adăposti birourile, iar în partea superioară ar urma să fie amenajată o sală de vizitare, unde ar trebui montate monitoare pe care să ruleze în permanenţă imagini ale obiectivelor de vizitat din Oradea.
În opinia directorului, turiştii străini care ajung în Oradea pot fi interesaţi inclusiv de viaţa şcolară a municipiului, motiv pentru care li se va propune un circuit „Oradea şcolară”, pe lângă „Oradea istorică”, „Oradea secession” sau „Oradea Contemporană”, aceasta din urmă urmând să pună pe harta turistică, printre altele, Bazinul olimpic de lângă Ştrandul Municipal.
Piramida se doreşte a fi unicul centru de informare turistică din Oradea, urmând să fie amplasată între terenul de joacă şi fântânile arteziene.
Construcţia este astfel gândită încât să beneficieze de iluminat arhitectural, ceea ce ar trebui să o transforme într-un punct atractiv din oraş, consideră Boloş.
Ghilea Cristina