CARANSEBEȘ – S-a finalizat și construcția autobazei pentru autobuzele electrice ale Caransebeșului, locație situată la ieșirea din municipiu spre Oțelu Roșu!
Cu asfalt proaspăt, părculeț cu pomi și șase stații de încărcare pentru cele, deocamdată, patru autobuze electrice, pentru că vor veni și altele, garajul aduce un suflu proaspăt într-o zonă cam tristă din punct de vedere al clădirilor private dărăpănate din imediata apropiere. „Suntem la autobaza pentru autobuze, în sfârșit și-au găsit apartamentul, locul în care să fie garate. Această autobază e din resurse proprii, nu e finanțată prin PNRR. Felicitările le merită echipa de implementare, care este aici, și mai ales constructorul, care a făcut o muncă de calitate, începută la finalul anului trecut, iar azi culegem roadele. Am creat aici prima insulă verde, cu pomi, cu un mic părculeț, zona fiind acum cam tristă din cauza a ceea ce e în jurul nostru!”, a spus primarul Felix Borcean.
„E un proiect care încurajează transportul public local durabil, cu autobuze electrice, cu stații de încărcare. În paralel avem alte două proiecte, dotarea stațiilor de autobuz cu mobilier smart și dotarea cu stații de încărcare pentru autovehiculele electrice. Această autobază oferă o casă pentru noile autobuze electrice, suntem mulțumiți de rezultatul care a ieșit din mâinile constructorului.”, a precizat și șefa de la Proiecte, Gabriela Bănăduc.
Cei care au construit autobaza au fost timișorenii de la Art History Construct, conduși de Ștefan Moldt, care au mai realizat un proiect cu Primăria Caransebeș, cel al punerii în valoare a ruinelor medievale din centrul municipiului. Moldt și-a adus aminte că toamna trecută, când a venit la locația care urma să adăpostească autobaza, utilajele nu au putut intra mai mult de doi metri de la șosea în interior, din cauza vegetației sălbatice: „Deși nu e mare, a fost foarte dificilă locația, o zonă mlăștinoasă, am drenat toate apele care veneau de pe dealuri. Apoi, a fost nevoie să ne corelăm foarte exact cu furnizorii stațiilor de încărcare. Am avut o colaborare foarte bună cu administrația locală, bazată pe încredere reciprocă, mai ales după proiectul din centru cu ruinele.”
Și acum răspunsul la întrebarea care e pe buzele tuturor: când vor începe caransebeșenii să vadă regulat pe străzi noile autobuze electrice? „În luna mai ar trebui să le vedem circulând, cea mai mare parte din traseu o vor avea prin Caransebeș, dar vor ajunge și la Buchin sau Turnu Ruieni, probabil în viitor ni se vor alătura și alte localități. Noi am făcut un prim pas care unește comunitățile măcar din punct de vedere al transportului. Sunt multe solicitări din partea cetățenilor care fac naveta și lucrează în Caransebeș sau de la elevii care vin la noi la școală.”, a concluzionat primarul Felix Borcean.
JCS-N.C.