CARAȘ-SEVERIN – Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au pornit într-o nouă aventură culinară în țară, dar și în afara ei. „Pe drumul gustului“ a ajuns în Caraș-Severin, unde cei trei chefi vor descoperi locuri noi dar și rețete tradiționale!
Cei mai cunoscuţi chefi din România, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, revin pe ecrane într-un nou format de cooking show. „Pe drumul gustului“ este cel mai nou proiect al celor trei chefi, producţie ce va fi difuzată doar online, pe platforma Voyo, începând cu 19 aprilie. În noul show, competiția culinară se desfășoară într-o călătorie în țară, dar și dincolo de granițele ei.
Chef Bontea, Chef Scărlătescu și Chef Dumitrescu de la Master Chef se află deja în Banatul de Munte, să descopere nu numai ce mâncare bună avem, dar și ce mâncare specifică avem. Bucătăria bănățeană a luat tot ce e mai bun de la fiecare comunitate etnică, fie că vorbim de nemți, unguri, pemi, croați, sârbi sau ucrainieni. Cei de la site-ul de promovare turistică Banatul Montan au și făcut „meniul“, unul reprezentativ pentru zona noastră.
„Noi ne-am gândit la următoarele: supă de găină de casă, papricaș de cartofi, cartofi fripți în untură cu brânză rasă, plescaviță cu caimac, șalău sau somn prins la Dunăre cu mămăligă, coleșă făcută din porumb măcinat la Morile de la Rudăria cu brânză de casă, cârnăciori făcuți acasă, găigană, clisă, brânză și legume proaspete din grădină. Mai putem avea și zacuscă, dar și pâine de casă, ștrudel de la Gărâna, găluște cu prune, croafne cu măciune, sub diferite forme, în funcție de satul unde se fac, fie că e vorba de Carașova, Văliug sau Sfânta Elena, crempită și tăiței cu nucă. Ca și băutură, clar ne gândim la răchie! E cea mai reprezentativă pentru zona noastră. Fie că e de la Gugulani sau Almăjeni sau din alt sat al Banatului Montan!“, au precizat cei de la site-ul Banatul Montan.
JCS-Nicoleta Moraru
FOTO: Festivalul Gastronomic Bacău