Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Reșița a depus, vineri, cererea de finanțare din fonduri europene a noii amenajări din proximitatea viitorului Spital Județean de Urgență!

Proiectul „Amenajare de spații verzi, parcuri și locuri de recreere în zona Triaj, Municipiul Reșițaˮ, cu o valoare de 11,42 mil. lei (din care 8,47 mil. lei lucrările de construcții – montaj), va fi implementat pe parcursul a 18 luni, din momentul începerii lucrărilor. Ca amplasament, noul parc se va învecina cu terenul pe care se va edifica viitorul Spital Județean, cel aferent sălii de evenimente, cu căile ferate uzinale ale Artrom Steel Tubes și cu râul Bârzava.

„Întregul perimetru va deveni un spațiu public de 19.935 mp predominant plantat, compus dintr-o serie de zone de tip poiană și spații împădurite și va fi amenajat pe două componente. Prima, cuprinzând piațete, locuri deschise pentru spectacole, expoziții, o poiană multifuncțională pentru relaxare și joacă și locuri de joacă pentru copii și o a doua destinată relaxării, compusă din parcele cu arbori și arbuști și zone cu poieni înflorite, inclusiv un deal cu rol de punct belvedere și un refugiu pentru biodiversitate.“, a precizat primarul Ioan Popa, care a anunțat depunerea cererii de finanțare, ulterior aprobării de către Consiliul Local a proiectului tehnic și a indicatorilor tehnico-economici actualizaţi ai acestuia.

În noul parc se vor realiza instalații de iluminat funcțional și ambiental, iar intrarea principală va include o piațetă de socializare, dotată cu alei, locuri de joacă pentru copii, structurate pe categorii de vârstă și o poiană multifuncțională (zonă deschisă, luminoasă cu locuri de joacă, zone de picnic).

În condițiile în care noul parc se va constitui într-o perdea verde, de liniște și relaxare în proximitatea noului spital, va rămâne de rezolvat în viitor și problema activităților industriale desfășurate în perimetrul învecinat, pe 12-14 ha. „Este o firmă care colectează și duce fier vechi către Combinat și mai este fostul CROSI, care a fost împărțit, închiriat și parțial vândut. În perioada următoare vom încerca să deschidem discuții serioase cu proprietarii din zonă, pentru a-i determina să schimbe ușor destinația a ceea ce este acolo. Cei cu fierul vechi să mute de acolo această activitate, întrucât au preluat ICM Bocșa, unde au cale ferată proprie, macarale, toată baza care le poate permite să facă mult mai bine acolo această activitate. În ceea ce privește terenurile de la CROSI, cred că s-ar putea găsi soluții în domeniul rezidențial, comercial, orice altceva, care să iasă din sfera industrialului.“, a adăugat primarul Ioan Popa. Și aceasta, pentru că vorbim despre o zonă care va deveni, de fapt, noul centru al Reșiței.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu