Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Teatrul de Vest Reșița lansează revista „VESTUL DRAMATIC“ cu ocazia aniversării a 75 de ani de activitate!

Teatrul de Vest anunță cu mândrie lansarea revistei de artele spectacolului și ecosistemului neomediatic „VESTUL DRAMATIC“, programată pentru data de 2 noiembrie. Această inițiativă coincide cu celebrarea a 75 de ani de activitate a teatrului și își propune să îmbunătățească comunicarea cu publicul actual, atrăgând în același timp generații foarte tinere, în scopul stimulării consumului cultural și a turismului în regiunea de vest.

VESTUL DRAMATIC este o punte între noi și teatrele din întreaga regiune, o încercare de a lega și prin cuvinte scrise comunitățile artistice de publicul larg. Atât prin forma ei tipărită, cât și prin cea online (vestuldramatic.ro), susținută fiind și de aplicația mobilă VestDram, revista își propune să ne țină aproape, să țină în contact teatrele partenere și pe cele care vor dori să ni se alăture, într-o întâlnire permanentă, nu doar prilejuită de festivalurile pe care le organizăm: Festivalul Internațional de Teatru New Wave și Festivalul de Teatru pentru Copii Lumea Poveștilor la Reșița, Festivalul de Teatru Clasic și Festivalul de Teatru Nou de la Arad, Festivalul European de Teatru Eurothalia, Festivalul Internațional de Animație Sub bagheta lui Merlin. Teatrul din vestul țării are un specific aparte, o identitate influențată de geografia acestei regiuni, de multiculturalitatea și diversitatea care definesc acest spațiu. Tocmai acest caracter unic ne invită să ne unim forțele, să colaborăm mai strâns pentru a defini și consolida identitatea noastră artistică în acest colț de țară unde cultura împletește atâtea influențe.“, afirmă Florin Gabriel Ionescu, managerul Teatrului de Vest Reșița.

Coordonată de Denisse Moise, revista va include cronici ale spectacolelor și evenimentelor din vestul țării, studii despre multiculturalitatea regiunii, interviuri cu personalități marcante ale teatrului, precum scenograful Dragoș Buhagiar și regizorul Clemens Bechtel, dar și un portret al autorului Octavian Saiu. De asemenea, vor fi prezentate lucrări scrise de adolescenți și tineri pasionați de teatru, dezvoltate în cadrul unor ateliere coordonate de dramaturga Mihaela Michailov și critici de teatru. Revista reunește colaborări cu critici de teatru și teatrologi cunoscuți, precum Oana Cristea Grigorescu și Doru Mareș, dar și cu jurnaliști culturali cu experiență. Aceasta face parte din proiectul „Scriem (despre) teatru“, ce are ca scop apropierea publicului de componenta scrisă a artei teatrale și formarea unui grup de ambasadori ai artelor spectacolului.

JCS-Denis Dutca

Adaugă comentariu